Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Története:

Az amerikai tenyésztőnőnek, aki a bombay kitenyésztéséért volt felelős az 1950-es évek végén, nagyon is letisztult elképzelése volt arról, hogy milyen macskát akar létrehozni. Célja az volt, hogy a fajta emlékeztessen a burmára, de barna helyett fekete bundája legyen, sárga helyett pedig réz színű szeme. A ma ismert bombay sok év tudatos szelekciójának az eredménye. A bombay név Indiára utal, mivel a macskafajta az indiai párducra emlékeztet. A CFA 1976-ban ismerte el hivatalosan.

Általános megjelenése:

Nehéz, izmos, közepes méretű macska, amely egy párduc elegáns, kecses szépségét testesíti meg, csak kicsiben. A fej kerek, az arc széles, a fogak rövidek és jól fejlettek. A kerek, arany szemek teszik a fej megjelenését teljessé. A lábak arányosak a testhez képest, és kerek mancsokban végződnek. A farok közepesen hosszú és egyenes. A finom tapintású szőrzet rövid, fényes, nagyon szorosan simul a testhez, és minden esetben fekete.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vdini@freemail.hu

(Vígh Diána, 2008.12.07 10:28)

Sziaztok!

Nekünk is BOMBAY macskáink van és nagyon aranyosak.Az egyiket Chibo-nak, am ásikat Korminak hívják.Nagyon szeretjük őket, és ők is minkeet.

Puszi:DINI